088-2428330 | Vanaf €14,50 p/u

Vanaf deze week is het weer een stuk kouder in Nederland. De kans op sneeuw gaat toenemen en ’s nachts gaat het de komende tijd richting het vriespunt. Sneeuw en ijzel zijn weersomstandigheden waar we weer rekening mee mouten houden. Om de veiligheid te vergroten geven wij vijf tips zodat u veilig op pad kunt gaan deze winter.

Tip 1: Wissel uw zomerbanden om naar winterbanden

Nu de temperatuur onder de 7 graden is gekomen, doet u er goed aan weer op winterbanden te gaan rijden. De winterband biedt u meer grip bij koude temperaturen en zorgt voor een kortere remweg op een glad wegdek. Kortom, het wordt weer tijd voor een bandenwissel. Helaas kost een garagebezoek u vaak veel kostbare tijd. U moet een afspraak maken, er naartoe rijden en vervolgens minstens een uur wachten en terugrijden. Deze tijd kunt u natuurlijk beter besteden!

Een prive chauffeur haalt uw auto op, laat de banden omwisselen en levert de auto weer bij u thuis of op kantoor af.  En wanneer gewenst gaan wij ook langs de wasstraat. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

wissel naar winterbanden - winterbandenservice

Tip 2:  Check uw bandenspanning

Zorg dat uw winter- of vierseizoenenbanden over de juiste bandenspanning beschikken. Wanneer u bandenspanning te laag is zorgt dit namelijk voor een hoger brandstofverbruik, een langere remweg, meer geluid en uw autobanden zullen sneller slijten.

Tip 3: Rijden in de sneeuw

Wanneer er sneeuw is gevallen en deze op de weg ligt kan dit voor enige stress bij automobilisten zorgen. Belangrijk is om uw hoofd koel te houden en geconcentreerd op de weg te letten met beide handen aan het stuur. Vergroot je remafstand en wanneer nodig dient u rustig te remmen en te versnellen. Rijden op cruise control is niet aan te raden omdat dit niet ontworpen is om te rijden op gladde wegdekken. Blijf daarnaast ver voor u uitkijken zo kunt u eerder mogelijke problemen herkennen.

Tip 4: Parkeer in de eerste versnelling

Wanneer u uw auto geparkeerd heeft kunt u het beste deze, wanneer mogelijk, in de 1e versnelling zetten, Het kan namelijk voorkomen dat het dusdanig hard vriest ’s nachts dat de handrem bevriest. Als dat is gebeurt dient u namelijk ongeveer een kwartier uw auto aan te zetten om deze te ontdooien.

Tip 5: Zorg voor goed zicht in uw auto

Zorg dat u goed zicht hebt in de gehele auto. Dus van voren en van opzij. In de winter kan dit betekenen dat u sneeuw moet verwijderen of ijs. Eventueel kunnen de autoruiten ook nog beslagen zijn. U kunt dan het beste de airco inschakelen om de lucht droger te maken, Richt daarbij de blazers van de auto op de voorruit.

Maak kennis met de chauffeursdiensten van Privechauffeur.nl

Voor alle wensen en situaties hebben wij een geschikte chauffeursdienst. Zoekt u een gedegen mate van professionaliteit tegen een relatief lage prijs? Dan is een studentchauffeur ideaal. Wanneer u maximale professionaliteit wilt kunt u beter gaan voor een directiechauffeur. Als u een directiechauffeur plus luxe wagen wilt kiest u voor auto met chauffeur.

DIRECTIECHAUFFEUR

Zoekt u een prive chauffeur met een hoge mate van professionaliteit? Dan is een directiechauffeur de perfecte keuze. Gecertificeerd en natuurlijk door de wol geverfd als het gaat om rijvaardigheden, service en professionaliteit.

STUDENTCHAUFFEUR

Als u op zoek bent naar de beste prijs-kwaliteit is een studentchauffeur de juiste keuze. Frisse, representatieve jongemannen of -dames die verrassend professioneel zijn. Standaard in pak, en geselecteerd na een strenge screening.

AUTO MET CHAUFFEUR

Zoekt u de professionaliteit van een directiechauffeur met een bijpassende wagen? Dan is ons moderne wagenpark met alle soorten en maten auto’s ideaal. Van kleine groepen tot tientallen personen, u kunt bij ons terecht.